Livets sorte side — Billede lavet af Lise Seidelin

Livets sorte side
Psykopater fylder meget
Det kan ikke lade sig gøre

Livets sorte side

Min første tegneterapi. Livets sorte side – at bliver mobbet. Jantelovens grusomme ansigt.

Jeg arbejder på kirurgisk afdeling. Jeg har en hel del problemer med det især med overlægen. Jeg har forbindelse til en terapeut der forsøger at hjælpe mig. Hun sætter mig til at tegne, hvordan jeg har det på arbejde. Jeg får flere forskellige æsker med forskellige typer farvekridt.

Først tegner jeg en hel del stregtegninger med en tynd blyant, der viser situationer på arbejde. Primært er det overlægen, hvordan han hele tiden er efter mig. Jeg må ikke spise på arbejde, jeg må ikke holde pause, det er helt forkert, at tingene tager så lang tid, journaler kan skrives meget hurtigere, tordner han osv. osv. osv. Jeg kryber for hans ydmygelser og taber mig 6 kg, og må sygemelde mig, da jeg ikke kan stå op til operationerne mere, det svimler for mig.

Da jeg har tegnet nogle stregtegninger så lige pludseligt kommer der en helt anden tegning. Jeg streger med en tyk sort oliepastel, der er også andre farver, men jeg bruger kun sort.

Der er virkelig kraft i min vrede og armen går frem og tilbage til der er tegnet helt sort undtagen en lille lysning forneden. Her tegner jeg så mig selv som stregtegning helt håbløst vendt mod omverdenens sort side.

Terapeuten siger, at der er da lys ud gennem det sorte. Jeg mærker en tydelig forskel på mig.

Da jeg igen kommer på arbejde 14 dage efter, siger jeg fra overfor overlægen. Stille og roligt siger jeg, at jeg er nødt til at spise, når jeg er på arbejde. Efter den dag lader han mig fuldstændigt i fred, og jeg kan så lave mit arbejde.

Min første tegneterapi. Livet sorte side – at blive mobbet. Jantelovens grusomme ansigt.

 

Tidspunkt: Tegnet 1986.

Materiale: Oliepastel.

Størrelse: 43 x 30 cm incl. ramme 53 x 40 cm.

 

Tilbage til Billeder